Ogórki kiszone z chili

Ogórki kiszone z chili
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Dla ostrości!

Składniki

  • Ogórek gruntowy ile kto chce
  • Koperek łodygi i baldachy
  • Chili strąki
  • Czosnek
  • Sól 1,5- 2 łyzki na litr wody

Przygotowanie

  1. Ogórki ułożyłam ściśle w słoju, pomiędzy nie powtykałam strąki chili, koper i przekrojone ząbki czosnku. Zalałam solanka- używam wody filtrowanej i takiej soli jaką mam pod ręką. Po 5 dniach będą smakowite.
    Jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco to przekładam je do litrowych słojów zalewam i pasteryzuje. 15- 20 minut od zagotowania- uwaga zawartości powinno być najwyżej 3/4, kiszona zalewa lubi "wychodzić".
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (13)

Nevermore 22 lipca
Super ogóreczki z odrobiną ostrości. Też zawsze do części słoików dodaję trochę "żyletek" ;)
ErJot 23 lipca
Pięknie się prezentują i z pewnością równie dobrze smakują:)
Docherro 23 lipca
Świetne ogóreczki,właśnie zrobiłam parę słoików:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ogórek gruntowy ile kto chce
  • Koperek łodygi i baldachy
  • Chili strąki
  • Czosnek
  • Sól 1,5- 2 łyzki na litr wody
Składniki