Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tradycyjny i sprawdzony sposób na najlepsze ogórki kiszone.
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 312
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 312
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Ogórki opłucz , osusz na sicie, koper i chrzan również . Korzeń chrzanu pokrój na mniejsze kawałki, ząbki czosnku na pół . Do czystych i suchych słoików włóż na dno kawałek chrzanu , po 2 ząbki czosnku , łodygę kopru, po 3 liście porzeczki lub wiśni , po 2 liście laurowe, po 3 ziarnka ziela i po pół łyżeczki gorczycy następnie ułóż ciasno ogórki .
Z podanych składników zagotuj zalewę . Ogórki możesz zalać ciepłą lub zimną zalewą , ja zawsze zalewam ciepłą , zakręć szczelnie słoiki .
Ogórki przechowuj w chłodnej i ciemnej spiżarce.