Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki kiszone zimą smakują najlepiej. Robię je z dodatkiem liści wiśni i czarnej porzeczki mają bardzo intensywny smak i są twarde i jędrne.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11001
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 84
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11001
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 84
Składniki
Wodę z solą zagotuj zostaw do wystygnięcia. Słoiki umyj osusz.Ogórki umyj. Na dno każdego słoika wkładaj koper , chrzan, liście wisni i porzeczki oraz po 2 ząbki czosnku,po kilka ziarenek pieprzu ,ziela, pieprzu, liści laurowych, gorczycy i układaj ciasno ogórki.
Ogórki zalej zalewą zakręć słoiki i odstaw w chłodne,ciemne miejsce. Smacznego.