Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki kiszone mój sprawdzony przepis .Zapraszam na film.
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 353
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 353
Składniki
Słoiki wyparzyć razem z pokrywkami. Zagotować wodę posolic. Ogórki namoczyć w zimnej wodzie przez 30 minut. Do każdego słoika wkładamy na dno po 3 ząbku czosnku koper włoski z kwiatostanem może być też suszony, dwa słupki chrzanu ,układamy ciasno ogórki w słoiku wkładamy liście wiśni wlewamy letnią zalewę tak ,aby pokryła całkowicie nasze ogórki, opcjonalnie kładziemy na wierz liść chrzanu.Zakręcamy słoiki i pozostawiamy w kuchni na 3 dni. Po 3 dniach słoiki wynosimy do spiżarni do ciemnego chłodnego miejsca. Zapraszam na krótki film .