Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ogórki - można je użyć do obiadu lub jako przekąska..
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 212
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 348
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 240
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6365
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 212
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 348
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 240
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6365
Składniki
Ogórki umyć, pokroić w ćwiartki. Rozpuścić sól w zimnej wodzie, zalać ogórki, dodać kilka listków selera i pozostawić na 3 godz. co pewien czas mieszać.
Przygotować słoiki, do każdego włożyć ząbek czosnku i trochę kopru.
Paprykę oczyścić i pokroić w paski, a cebulę w piórka.
Przygotować zalewę. Wodę, ocet, cukier, ziele ang. i curry zagotować. Do gotującej zalewy wsypać paprykę i cebulę. Zagotować 1-2 min. Warzywa wyjąć z zalewy łyżką cedzakową.
Po 3 godz. ogórki odsączyć. Na spód ułożyć warzywa, a następnie ogórki, na wierzch położyć 1-2 listki selera. Zalać zalewą i pasteryzować 6-8 min. Życzę smacznego :)