Ocet z kwiatów czarnego bzu.

Ocet z kwiatów czarnego bzu.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: danutast1
Spożywany na czczo poprawia trawienie i uodparnia na wszelkie infekcje. 1 łyżeczka na szklankę wody.

Składniki

  • 2 gałązki kwiatów czarnego bzu
  • 1 szklanka dobrego octu jabłkowego lub winnego

Przygotowanie

  1. Kwiaty przekładamy do słoja i zalewamy octem. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 dni. Należy co jakiś czas delikatnie wstrząsnąć.

  2. Po kilku dniach odcedzamy ocet i przelewamy do czystego słoja. Szczelnie zamknięty przechowujemy w lodówce.

Komentarze do przepisu (1)

kashmirr 29 maja 2018
To nie jest ocet tylko macerat, zresztą wątpliwej jakości, bo maceruje się 2 tyg. Ocet produkuje się ok. 6 tyg.... Czytaj całość »
To nie jest ocet tylko macerat, zresztą wątpliwej jakości, bo maceruje się 2 tyg. Ocet produkuje się ok. 6 tyg. i jest to zupełnie inny proces.
Składniki
  • 2 gałązki kwiatów czarnego bzu
  • 1 szklanka dobrego octu jabłkowego lub winnego
Składniki