Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to najlepszy okres na aromatyczne octy owocowe. Wlasnorecznie wykonane sa najsmaczniejsze, nadaja sie nie tylko do przeróznych dressingów, ale i wszelkich sosów do ryb lub miesa. Balsamiczny ocet o aromacie czarnej porzeczki jest doskonaly do wielu salat, a takze do miesa...
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 8
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 332
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 485
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 467
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 8
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 332
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 485
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 467
Składniki
Umyc porzeczki i wybrac dojrzale owoce, wlozyc do garnka z cukrem i sola i zmiazdzyc najlepiej tluczkiem do ziemniaków. Odstawić na ok. godzine. Po godzinie dodac ocet balsamiczny i przyprawy. Zagotowac wszystko do wrzenia a nastepnie gotowac na bardzo malym ogniu ogniu przez około 15 minut. Odcedzic przez sito lub gaze i przelac do czystej butelki.
Przechowywac w suchym i ciemnym miejscu.