Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę) idealna do ciast, deserów i kanapek.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 767
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 107
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 767
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 107
Składniki
Ze śliwek pozbywamy się pestek. Do garnka z grubszym dnem wrzucamy śliwki i wsypujemy cukier. Gotujemy około 3-4 godzin na małym ogniu bez przykrycia. Następnie dodajemy czekoladę i kakao, ponownie gotujemy około 1 godzinę. Przekładamy gorące (wrzące) powidła do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Smacznego ;)