Mus z czerwonej porzeczki (przecier).

Mus z czerwonej porzeczki (przecier).
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.

Składniki

  • czerwona porzeczka 70 dag

Przygotowanie

  1. Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 08 września 2019
Pycha :-)
fafiatko 08 września 2019
Super!
Ps. Swietny kubek!
Maudie 08 września 2019
Cudowny,zawsze się staram mieć taki zapas na zimę :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • czerwona porzeczka 70 dag
Składniki