Mus śliwkowy.

Mus śliwkowy.
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Mus śliwkowy, idealny do ciast i galaretek.

Składniki

  • śliwki węgierki bez pestek 1 kg
  • cynamon 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Śliwki bez pestek gotujemy 30 minut, rozdrabniamy blenderem, przecieramy przez sitko. Przetarte śliwki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus śliwkowy wlewamy do litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (5)

fafiatko 31 sierpnia 2019
Swietny przepis!
Maudie 31 sierpnia 2019
Najlepszy!
slodkisentyment 31 sierpnia 2019
Super :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • śliwki węgierki bez pestek 1 kg
  • cynamon 1 łyżeczka
Składniki