Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany mus, bez dodatku cukru jest naprawdę smaczny i o dziwo wcale nie kwaśny.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 62
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 108
Składniki
MUS JABŁKOWY Z CYNAMONEM BEZ CUKRU: 1 kg winnych jabłek 1/2 szklanki wody odrobina cynamonu Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cienkie plasterki. Powinny być kruche i winne w smaku. Na dno garnka z grubym dnem wlewamy wodę, doprowadzamy do zagotowania i wsypujemy pokrojone jabłka. Zmniejszamy ogień i smażymy , często mieszając aż się całkowicie rozpadną. Na końcu dodajemy 1/4 łyżeczki cynamonu. Dokładnie mieszamy. Miksujemy. Przekładamy do szklanego pojemnika.