Mus jabłkowy z cynamonem bez dodatku cukru:

Mus jabłkowy z cynamonem bez dodatku cukru:
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: helenapon
Tak przygotowany mus, bez dodatku cukru jest naprawdę smaczny i o dziwo wcale nie kwaśny.

Składniki

  • 1 kg kruchych, winnych w smaku jabłek
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/4 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

  1. MUS JABŁKOWY Z CYNAMONEM BEZ CUKRU:

    1 kg winnych jabłek
    1/2 szklanki wody
    odrobina cynamonu

    Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne.
    Kroimy w cienkie plasterki.
    Powinny być kruche i winne w smaku.
    Na dno garnka z grubym dnem wlewamy wodę, doprowadzamy do zagotowania i wsypujemy pokrojone jabłka.
    Zmniejszamy ogień i smażymy , często mieszając aż się całkowicie rozpadną.
    Na końcu dodajemy 1/4 łyżeczki cynamonu.
    Dokładnie mieszamy. Miksujemy.
    Przekładamy do szklanego pojemnika.

Komentarze do przepisu (1)

Pani_Domu 13 czerwca
Bardzo fajne. Można też zapasteryzować w słoikach i mieć na zimę.
Składniki
  • 1 kg kruchych, winnych w smaku jabłek
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
Składniki