Mus jabłkowo-malinowy.

Mus jabłkowo-malinowy.
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: magelo
Prosty mus który można wykorzystać jako dodatek do ciast, lub zjeść sobie tak po prostu. Idealny dla dzieci.

Składniki

  • Jabłka 2 kg.
  • maliny 0,5 kg
  • cukier 5 łyzek

Przygotowanie

  1. Jabłka obieram i wycinam gniazda nasienne. Maliny myję. Owoce umieszczam w misce i blęduje. Przekładam do garnka, dodaję cukier i gotuje ok. 5 minut. Gorącym musem napełniam słoiki i przewracam do góry nogami. Studzę. Jeżeli chcemy taki mus trzymać długo w słoikach , lepiej dla pewności zagotować słoiki z musem 15 minut i pozostawić do ostygnięcia.

Składniki
  • Jabłka 2 kg.
  • maliny 0,5 kg
  • cukier 5 łyzek
Składniki