Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś mocnego, ale smacznego jako dodatek do różnych potraw.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
Czosnek obieramy.
Papryczki myjemy i odcinamy zielone końcówki. Moja rada to do tej czynności zakładamy rękawiczki, ponieważ papryczki są bardzo mocne i odradzam dotykanie twarzy. Tyle papryczek wystarczy do zapełnienia małego słoiczka.
Jak mamy już wszytkie składniki przygotowane to zaczynamy mielić. Możemy wykorzystać maszynkę do mielenia mięsa. Na początku mielimy papryczki, potem czosnek i rodzynki. Jak już mamy wszystko zmielone dodajemy cukier oraz oliwę z oliwek. Mieszamy całość i mamy bardzo mocną przekąskę np. do mięs lub wędlin. Zaznaczam, że jest to mocny dodatek ale smaczny.