Młode buraczki marynowane

Młode buraczki marynowane
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ewa_Gotuje
Młode buraczki w zalewie octowej. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • buraczki
  • ZALEWA:
  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki octu 6%
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego

Przygotowanie

  1. Buraczki obrać i ugotować. Przełożyć do wyparzonego słoika.

  2. Do wody wlać ocet, wsypać sól i cukier. Wymieszać. Dorzucić przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Zalać buraczki. Zamknąć i odstawić.

Składniki
  • buraczki
  • ZALEWA:
  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki octu 6%
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
Składniki