Mizeria z ogórków na zimę

Mizeria z ogórków na zimę
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kitka80
Wykorzystałam duże ogórki które nie nadają się do kiszenia.

Składniki

  • 2 kg dużych ogórków
  • 2 duże cebule
  • sól,cukier,pieprz
  • około 3 łyżek octu
  • około pół pęczka koperku

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy,szatkujemy na szatkownicy,cebulę obieramy i również szatkujemy,dajemy do miski,solimy wg uznania.Dodajemy cukier (około 3 łyżeczek), pieprz do smaku,ocet i koperek.Wszystko dokładnie wymieszać,pozostawić aby puściło sok.Słoiki dokładnie wymyć,osuszyć ,nakładać mizerię,zakręcić i pasteryzować około 15 minut.

Komentarze do przepisu (4)

kucharka-amatorka 18 sierpnia 2019
Zapasów na zimę nigdy za wiele.
SlodkoSlodka83 26 sierpnia 2019
Świetny pomysł,na zimę jak znalazł :-)
Kitka80 26 sierpnia 2019
To prawda :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 kg dużych ogórków
  • 2 duże cebule
  • sól,cukier,pieprz
  • około 3 łyżek octu
  • około pół pęczka koperku
Składniki