Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przepyszne warzywa marynowane.Doskonałe jako dodatek do obiadu, kanapek lub poprostu jako niezależna przekąska na wszelkiego rodzaju okazje.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11014
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11014
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 103
Składniki
Sposób przyrządzenia Warzywa kroimy na dowolne kształty.układamy w słoikach. Zagotowujemy zalewe mieszając od czasu do czasu , odcedzamy wszystkie ziarna oraz liśc laurowy.Gorąca zalewą zalewamy słoiki z warzywami.Zakręcamy i pasteryzujemy przez około 10-15 minut. Porada W tym przepisie możemy eksperymentować z ilościa warzyw oraz dodatkami.Jeśli np. nie mamy patisona możemy zastąpić go innym warzywem np.dodatkową marchewką.Natomiast jeśli lubimy pikantne smaki nic nie stoi na przeszkodzie dodać ziarna kolorowego pieprzu, papryczkę chili oraz czosnek.możemy również zrobić wersję ziołową np. rozmarynu czy tymianku. Poprostu eksperymentujmy i bawmy sie smakami! Wszystkie smaki dozwolone !!! Smacznego!!