Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe masło z orzechów włoskich. Doskonały dodatek do pieczywa, naleśników, ciast i deserów. Można podjadać je również łyżeczką prosto ze słoika. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
blender
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 20
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 127
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 287
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 522
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 20
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 127
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 287
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 522
Składniki
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Łuskane orzechy rozsyp po całej powierzchni blachy i wstaw do pieca na około 20 minut. Pilnuj, żeby orzechy się nie przypiekły od góry.
Uprażone orzechy wyciągnij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Wystudzone orzechy przesyp do blendera kielichowego. Dodaj sól. Składniki zmiksuj na gładki krem.
Gotowe masło orzechowe z orzechów włoskich przełóż do słoiczka. Przechowuj w lodówce nawet do kilku miesięcy.