Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne grzybki w zalewie do przekąszenia lub do sałatek:)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 277
Polecam.
Odsłon: 752
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36291
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 425
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 277
Polecam.
Odsłon: 752
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36291
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 425
Składniki
Ugotować zalewę z dodatkiem liści laurowych , ziela,cukru i soli. Maślaki oczyścić ,zdjąć skórkę z kapeluszy i wypłukać. Dać do garnka ,posolić ,zalać wodą i gotować 20min. Odcedzić. Na gotującą zalewę wrzucić ugotowane maślaki ,sprawdzić smak zalewy wraz z grzybami,jeśli mało kwaśne to dodać ocet.Ja tak sprawdzam,ponieważ grzyby chłoną ocet i zalewa może być mało kwaśna.Ale to już każdy robi wg.własnego smaku. Chwilę gotuję grzyby w zalewie,gorące przekładam do wyparzonych słoiczków,zakręcam i odwracam do góry dnem. Nie pasteryzuję,grzybki świetnie się trzymają,całe życie tak robię. Wystudzone obracam i wynoszę w chłodne miejsce. Smacznego życzę!