Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maślaki w zalewie octowej. Doskonały dodatek do kanapek, składnik sałatek lub sosu tatarskiego.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Maślaki oczyszczamy i obieramy ze skórki. Większe okazy możemy przekroić, mniejsze pozostawiamy w całości. Grzyby wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i soku z cytryny - wody powinno być ok 1 cm ponad poziom maślaków. Gotujemy na małym ogniu 7-10 min. Odcedzamy. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, wrzucamy maślaki i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min. Do każdego słoika wkładamy plaster cebuli a następnie napełniamy maślakami wraz z zalewą, w której się gotowały. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.