Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chwila relaksu w lesie i świetny przepis na grzyby w słoiku, które można wykorzystać do sosów i zup. Przepis autorstwa: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-rydze-we-wlasnym-sosie,1980799,kuchmariola63.html
sitko/ durszlak
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 372
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9494
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 372
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9494
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 41
Składniki
Był wysyp maślaków. Grzyby do późniejszych sosów i zup można zamrozić lub zapasteryzować bez octu.
Grzyby trzeba obrać także ze skórki na kapeluszu, opłukać i podgotować w osolonej wodzie 10 minut. Grzyby wyjmuje się i odcieka na sitku, wodę należy zachować. Odcieknięte grzyby układa się w słoikach, można dodać jeszcze ziele angielskie i liść laurowy. Grzyby zalewa się odstaną wodą- uwaga! na dnie mogą być jeszcze drobinki piasku. Słoiki się zakręca i pasteryzuje 15- 20 minut od zagotowania.
Smacznego :)