Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy maślaki marynowane. Służą nam jako dodatek do obiadu, kolacji lub sosu tatarskiego. Zalewę octową przygotowuję w proporcji 1:3 z dodatkiem liścia laurowego, gorczycy i cebuli.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 118
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
1. Maślaki bezpośrednio po zbiorze oczyszczam z trawy i innych zanieczyszczeń a nóżki obieram z błonki.
2. Gotuję wodę z solą i cebulą (krążki).
3. Maślaki duże kroję na 4-5 części. Wrzucam maślaki do gotującej wody i obgotowuję ok. 5 min.
4. Grzyby wyrzucam na sito.
5. Przygotowuję zalewę: woda 3cz. + ocet spirytusowy 1 cz. + gorczyca, liść , cebula w krążki.
6. Maślaki przekładam do słoika wypełniając go w ok. 2/3.
7. Zalewam gorącą zalewą .
8. Zamykam słoiki i odstawiam do ostygnięcia.