Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane rzodkiewki są lekko chrupiące i pikantne będą zimą doskonałym dodatkiem do sałatek, mięs, lub jako element dekoracyjny. Są też doskonałą szybką przekąską.
Pyszne kruche ciasto i delikatna warstwa jabłek. Szarlotka znika, jeszcze cie...
Odsłon: 426
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 122
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2200
Pizza na suchych drożdżach, to idealny pomysł dla wszystkich fanów tego dania...
Odsłon: 117
Pyszne kruche ciasto i delikatna warstwa jabłek. Szarlotka znika, jeszcze cie...
Odsłon: 426
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 122
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 2200
Pizza na suchych drożdżach, to idealny pomysł dla wszystkich fanów tego dania...
Odsłon: 117
Składniki
Obcinamy liście i ogonki z rzodkiewek, i bardzo dokładnie myjemy. Za pomocą wykałaczki nakłuwamy rzodkiewki na wylot 2-3 razy.
Wodę gotujemy z cukrem, solą, i przyprawami, na koniec dodajemy ocet.
Rzodkiewki wkładamy do słoików, co jakiś czas przekładając plasterkami papryczki chili. Zalewamy przestudzoną zalewą
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy około 15 minut