Marynowane papryczki chili

Marynowane papryczki chili
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: camyla
Coś dla lubiących ostre przekąski

Składniki

  • ok 15 papryczek chilii
  • Zalewa
  • 10 szkl wody
  • 2 szkl octu
  • 2 łyzki soli
  • 13 łyżek cukru
  • Ziele angielskie
  • liśc laurowy
  • gorczyca

Przygotowanie

  1. Marynowane papryczki chili Nakładamy rękawiczki papryczki chili kroimy na mniejsze części i wyjmujemy ziarnka wkładamy do słoików dodajemy ziele angielskie i liśc laurowy i wsypujemy trochę gorczycy.

  2. Zalewę gotujemy zalewamy ciepłą zalewą papryczki i pasteryzujemy ok 6-10 min

Składniki
  • ok 15 papryczek chilii
  • Zalewa
  • 10 szkl wody
  • 2 szkl octu
  • 2 łyzki soli
  • 13 łyżek cukru
  • Ziele angielskie
  • liśc laurowy
  • gorczyca
Składniki