Marynowane papryczki cherry, czereśniowe.

Marynowane papryczki cherry, czereśniowe.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Papryki czereśniowe cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

Składniki

  • papryka czereśniowa cherry 3 kg
  • czosnek 1 ząbek na słoik
  • liście laurowe 1-2 szt na słoik
  • parę ziaren pieprzu na słoik na słoik
  • parę ziaren ziela angielskiego na słoik
  • gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
  • koper 1 baldacha do słoika
  • cebula po plastrze do słoika
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżki
  • ocet 10% 3 szklanki
  • woda 15 szklanek
  • 1 łyżka oleju na 1 słoik

Przygotowanie

  1. Papryki myjemy.

  2. Wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldachę kopru, czosnek, plaster cebuli, pieprz, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy.


    Zalewa:

    Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

  3. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy.

  4. Pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody.

  5. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia.

  6. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.

Składniki
  • papryka czereśniowa cherry 3 kg
  • czosnek 1 ząbek na słoik
  • liście laurowe 1-2 szt na słoik
  • parę ziaren pieprzu na słoik na słoik
  • parę ziaren ziela angielskiego na słoik
  • gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
  • koper 1 baldacha do słoika
  • cebula po plastrze do słoika
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżki
  • ocet 10% 3 szklanki
  • woda 15 szklanek
  • 1 łyżka oleju na 1 słoik
Składniki