Marynowane papryczki cherry.

Marynowane papryczki cherry.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Papryki cherry są smaczne, zdrowe, są idealne jako dodatek do dań. Polecam.

Składniki

  • papryka cherry 2 kg
  • czosnek 1 ząbek na słoik
  • liście laurowe 1-2 szt na słoik
  • parę ziaren ziela angielskiego na słoik
  • gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
  • koper po 1 baldaszek do słoika
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżki
  • ocet 10% 2 szklanki
  • woda 10 szklanek
  • 1 łyżka oleju na 1 słoik

Przygotowanie

  1. Zalewa:

    Wodę zagotowujemy z cukrem,solą i octem w stosunku 1:5, ocet 1, woda 5 .

  2. Paprykę myjemy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy baldach kopru, czosnek, liść laurowy, olej, ziele angielskie i po pół łyżeczki gorczycy. Przygotowaną zalewą zalewamy słoiki z papryką. Słoiki szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody. Po zakończonej pasteryzacji ustawiamy słoiki do góry dnem do wystygnięcia. Ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (5)

ErJot 03 września 2019
Takie papryczki muszą smakować rewelacyjnie:)
Maudie 03 września 2019
Uwielbiam!!!!
fafiatko 03 września 2019
Piekne zapasy!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • papryka cherry 2 kg
  • czosnek 1 ząbek na słoik
  • liście laurowe 1-2 szt na słoik
  • parę ziaren ziela angielskiego na słoik
  • gorczyca po pół łyżeczki gorczycy na słoik
  • koper po 1 baldaszek do słoika
  • cukier 3 łyżki
  • sól 3 łyżki
  • ocet 10% 2 szklanki
  • woda 10 szklanek
  • 1 łyżka oleju na 1 słoik
Składniki