Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 78
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 163
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 426
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 78
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 163
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 426
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
Przy obecnych cenach kurek polecam wizytę w lesie. Kurkom trzeba odciąć "stopki" i dokładnie umyć pod bieżącą wodą- pojedynczo. Umyte kurki wrzuca się na kilka minut na lekko osolony wrzątek z dodatkiem łyżki octu. Zmiękną, nie zmienią wybarwienia. W każdym słoiku układa się plastry cebuli i dodaje kurki- luźno ułożone. Zalewę z dodatkami można zagotować lub wymieszać na zimno. Rozlać do słoików, i pasteryzować 15 minut od zagotowania wody.
Smacznego :)