Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Paprykę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne, opłukać wewnątrz i pokroić w paski, . Do każdego słoika włożyć listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, czosnek i wsypać pół łyżeczki gorczycy. Następnie ułożyć do słoików pokrojoną paprykę. Do każdego słoja wkładamy po dwa plastry cebuli. Zalewamy gorącą zalewą aż składniki będą przykryte i dokładnie zakręcamy wieczka. Słoiki z zawartością wkładam do dużego gara, wypełnionego ciepłą wodą do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzujemy 10 minut od momentu zagotowania wody. Słoiki ostrożnie wyjmujemy, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy w tej pozycji do ostudzenia. Ostudzone i osuszone słoiki przenosimy do piwnicy lub spiżarni. Smacznego!