Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna marynowana papryka w zalewie octowej jest idealna jako dodatek do kanapek lub do dań obiadowych.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 73
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 200
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 105
Składniki
Zagotować wodę z solą, octem i cukrem. Na 1 litr wody daję 1,5 łyżki soli i 2 łyżki cukru. Zalewę przygotowujemy do swojego smaku. Paprykę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne, opłukać wewnątrz i pokroić w paski. Do każdego słoika włożyć listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego. koper i wsypać pół łyżeczki gorczycy. Następnie ułożyć do słoików pokrojoną paprykę.
Zalewamy gorącą zalewą aż składniki będą przykryte i dokładnie zakręcamy wieczka.
Słoiki z zawartością wkładamy do dużego gara, wypełnionego ciepłą wodą do 3/4 wysokości słoików. Pasteryzujemy we wrzącej wodzie 10 minut od momentu zagotowania wody.
Słoiki ostrożnie wyjmujemy, odwracamy do góry dnem i pozostawiamy w tej pozycji do ostudzenia. Ostudzone i osuszone słoiki przenosimy do piwnicy lub spiżarni. Smacznego!!!