Marynowana papryka bez skórki

Marynowana papryka bez skórki
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Nikt nie lubi skórki w marynowanej papryce, staje się twarda i odchodzi od miąższu.

Przygotowanie

  1. Papryki upiekłam w piekarniku do sczernienia skórki, około 200C.
    Przełożyłam je do woreczka foliowego żeby się zaparowały.
    Ostudzone obrałam ze skórki.

  2. Ułożyłam je dosyć luźno w słoikach.

  3. Ilość zalewy oblicza się na podstawie sumy objętości słoików podzielonej na dwa.
    Zagotowałam wodę z dodatkami. Miałam małe cebulki, czosnki pokroiłam na plasterki. Podgotowałam 5 minut. Wyłączyłam ogień i dodałam ocet. Zalałam słoiki i dodatki rozłożyłam równomiernie do papryk. Słoiki zakręciłam.

    Wstawiłam je na ściereczce do garnka. Wody nalałam do wysokości zawartości.
    Pasteryzowałam 20 minut od zagotowania się wody.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (13)

KulinarnaChwila 28 października
Pyszotka:)
Nevermore 28 października
Super rzecz :) U nas na razie mamy "tony" pomidorów różnej maści do przerobienia, bo zjeść tego nie... Czytaj całość »
Super rzecz :) U nas na razie mamy "tony" pomidorów różnej maści do przerobienia, bo zjeść tego nie sposób :D
konhambos 30 października
bardzo smaczna
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki