Marynowana cukinia w zalewie octowej.

Marynowana cukinia w zalewie octowej.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, tak jak korniszony marynowane.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotować zalewę (zalewy wystarczy na 4 słoiki 0.9 l) i 1- 2 L. : 3 szklanki octu, 12 szklanek wody, 10 łyżek stołowych cukru, 3 łyżki soli, - razem
    zagotować.

  2. Cukinię pokroić w plastry 3 cm. i powkładać do słoików. Czosnek, marchew i chrzan obrać i pokroić na kawałki - po kilka kawałków powkładać do słoików, po 2 listki laurowe do większego słoika 4 sztuki i po 10 ziaren ziela angielskiego. Słoiki uzupełnić zalewą i mocno zakręcić wieczka.

  3. Pasteryzować 10 minut od momentu wrzenia wody.

Składniki
Składniki