Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa marmolada o oryginalnym kwaskowatym smaku. :)
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 62
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 28
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 46
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 62
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 28
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 46
Składniki
Oczyszczone owoce (rabarbar w kawałeczkach) umieszczamy w garnku, dodajemy cukier (ja lubię niskosłodzone, można dodać więcej) i odrobinkę wody (ok. 1/4 szklanki). Doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy powolutku bez przykrycia, aż zgestnieje.
Marmolada ma odpowiednią konsystencję, jeśli po wylaniu odrobiny na talerzyk, przejedziemy palcem i zostanie przerwa. Gorącą wleawmy do słoików, zakręcamy i gotowe!