Marmolada agrestowa z whisky

Marmolada agrestowa z whisky
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Konfitura dla dorosłych

Składniki

  • 1 kg agrestu
  • 1 kg cukru żelującego
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 4 łyżki whisky

Przygotowanie

  1. Agrest umyłem, oczyściłem z szypułek, dokładnie sączyłem na sitku. Owoce zmiksowałem ( niezbyt dokładnie , wymieszałem w rondlu z cukrem żelującym oraz waniliowym, gotowałem około 4 minuty na mocnym ogniu (od czasu do czasu zamieszałem drewnianą łyżką ). Zdjąłem z ognia dodałem whisky. Gotową konfiturę agrestową przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręciłem.

Komentarze do przepisu (4)

BEATA1978 23 lipca
Musi doskonale smakować :)
Obserwator 23 lipca
Tak.
konhambos 23 lipca
Spróbuj kiedys agrest z kiwi, to boskie polaczenie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg agrestu
  • 1 kg cukru żelującego
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 4 łyżki whisky
Składniki