Małosolne inaczej:)

Małosolne inaczej:)
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ewadanuta
Łatwo, tanio, szybko i pysznie:)

Składniki

  • ogórki, 0,5-1 kg
  • czosnek, 4 ząbki
  • chrzan(korzeń), 1
  • KOPER, kwiatostan
  • lisć chcrzanu, 1
  • sól, ok płaskiej łyżeczki soli

Przygotowanie

  1. Umyte ogórki kroimy w ósemki, ćwiartki w zależności od wielkości ogórka i wrzucamy do grubego worka spożywczego. Dodajemy pozostałe składniki: czosnek i korzeń chrzanu kroimy w grubsza kostkę, natomiast kwiat kopru i liść chrzanu pociac w mniejsze kawałki.

  2. Następnie wszystko solimy,zakręcamy worek i dokładnie ugniatamy (nie za mocno) i gotowe:) I tak zakręcony woreczek zostawiamy na noc, na drugi dzień są gotowe do jedzenia:)

  3. Dla bezpieczeństwa worek wsadzamy w jakieś naczynie np miskę.

Komentarze do przepisu (4)

Wandulka 10 sierpnia 2010
Bardzo fajny i ciekawy przepis .A mnie właśnie już zabrakło słojów,
można tak na zimę zakisić ogórasy?
alicja 11 sierpnia 2010
Jakie to inaczej?Toż to najzwyklejszy przepis
basga 01 lutego 2011
Moja mama na zimę robi kiszone ogórki w 5 litrowych butelkach po mineralnej.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ogórki, 0,5-1 kg
  • czosnek, 4 ząbki
  • chrzan(korzeń), 1
  • KOPER, kwiatostan
  • lisć chcrzanu, 1
  • sól, ok płaskiej łyżeczki soli
Składniki