Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne maliny zamknięte w słoiku, które w środku zimy przypominają lato. Idealne do budyniu, deserów lub herbaty.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 580
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1829
Polecam.
Odsłon: 5645
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 580
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1829
Polecam.
Odsłon: 5645
Składniki
Oczyszczone dojrzałe maliny przekładamy do słoiczków /250ml/. Słoiki napełniamy do pełna owocami, do każdego wsypujemy ok.1 łyżki cukru /w zależności od słodkości malin/ i odstawiamy na godzinę. W tym czasie owoce puszczą nieco soku. Jeśli maliny są mało soczyste możemy do każdego słoika wlać 1 łyżkę wody lub przygotowany z wody i cukru lukier. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.