Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki izaa-a @mniam mniam, za świetny przepis na grzyby. Już sprzedany dalej.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 312
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 443
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 397
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 272
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 312
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 443
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 397
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 272
Składniki
Grzyby oczyściłem, opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na większe kawałki. Zalałem wodą po włożeniu do rondla, posoliłem, zagotowałem, ok. 10 minut , odcedziłem. Do rondla wlałem trochę oleju i poddusiłem lekko cebulę pokrojoną w piórka, pod koniec dodałem drobno posiekany czosnek. Wlałem resztę oleju i dodałem grzyby. Zmniejszyłem ogień. W międzyczasie przygotowałem zalewę. Do rondla wlałem wodę i dodałem pozostałe składniki zalewy. Wymieszałem , doprowadziłem do wrzenia.
Do grzybów dodałem wrzącą zalewę. Wymieszałem, podgotowałem, gorącymi grzybami w zalewie napełniłem słoiki. Mocno zakręciłem. Słoiki odwróciłem i położyłem na desce do góry nogami. Dla pewności można pasteryzować.