Leczo warzywne

Leczo warzywne
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Bellapi
Sezon na przetwory zaczyna się na dobre. Tym razem podzielę się z wami przepisem na pyszne rozgrzewające leczo niezbędne w zimowe dni. Jest to gotowe danie jak również pyszny dodatek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Warzywa myjemy. Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gdy będzie szklista przekładamy do garnka. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paski, cukinię pokrojoną w niewielką kostkę i wszystko gotujemy ok. 15 minut. po tym czasie dodajemy ćwiartki pomidorów i przyprawy. Papryka ostra może być w proszku, ale lepsze będą małe papryczki chili, oczywiście nie za dużo.
    Wszystko gotujemy kolejne 15 min. Gorące wkładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy 15 min.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 02 lipca 2016
Przepyszne leczo <3
Bellapi 04 lipca 2016
Bardzo dziękuję :)
Składniki
Składniki