Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, cukier i szczyptę soli - podduszamy aż będzie szklista (nie zrumieniona).
Dodajemy pozostałe warzywa, wlewamy wodę (tylko tyle aby lekko zakryła warzywa) i dusimy na niewielkim ogniu- warzywa mają być miękkie, ale nie rozgotowane!
Dodajemy przyprawy i jeszcze kilka minut gotujemy.
Gorące leczo nakładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy, pasteryzujemy 15 minut.
Schłodzone leczo przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (7)
Jesienią i zimą trochę mięcha do tego i czujemy się, jak w lecie, które chyba wszyscy... Czytaj całość »
Jesienią i zimą trochę mięcha do tego i czujemy się, jak w lecie, które chyba wszyscy kochamy xD
Już miałem kamyczkiem rzucić przez górkę, bo jakaś cisza nastała ;)
*Przejdziesz do wersji klasycznej