Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimowe chłodne dni, pyszny, szybki, domowy obiad ze słoika :)
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 300
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 300
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 85
Składniki
Cukinię obrać i wydrążyć środek, papryki umyć, oczyścić z nasion, pomidory sparzyć i obrać ze skórki, obrać cebulkę i czosnek.
Czosnek i cebulę drobno posiekać. Paprykę, pomidory oraz cukinie pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić wszystkie pokrojone warzywa, dodać koncentrat pomidorowy i ocet, dodać zioła i przyprawy do smaku. Całość gotować do miękkości papryki i cukinii (gotowałam około 30 minut). Gorące leczo przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy w wodzie 10 minut.
Takie danie ze "słoika" możemy urozmaicić podając z pieczarkami, bądź smażona kiełbaską. SMACZNEGO!