Kurki na zimę

Kurki na zimę
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: danutast1
Mój mąż lubi zbierać grzyby więc muszę coś z nimi robić, tym razem są to kurki...

Składniki

  • Kurki 1 kg
  • Cebula duża 2 szt.
  • Sól 1 łyżka
  • Olej 1/4 szkl.

Przygotowanie

  1. Kurki myję pod bieżącą wodą. Większe kroję, a małe w całości.

  2. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju do zeszklenia (nie przypalić).

  3. Do cebuli dodaję kurki i duszę aż woda odparuje. Gorące przekładam do słoika i odwracam do góry dnem pozostawiając do wystygnięcia. Jak mam ochotę na sos kurkowy albo jajecznicę z kurkami to mam wcześniej przygotowane kurki wystarczy tylko podgrzać i zrobić ulubioną potrawę. Życzę smacznego!

Składniki
  • Kurki 1 kg
  • Cebula duża 2 szt.
  • Sól 1 łyżka
  • Olej 1/4 szkl.
Składniki