Krokodylki - ogórki z chili

Krokodylki - ogórki z chili
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Akcja Przetwory 2014 w naszym domu trwa;) Dużo robimy rzeczy juz nam znanychi dużo takich , które robimy pierwszy raz. Tak jest z dzisiejszym przepisem. Są to ogórki w maraynacie z chili i czosnkiem...ostreee:)

Składniki

  • 3 kg ogórków
  • 7 łyżek soli
  • 2 główki czosnku
  • Zalewa; 1 i 1/2 szklanki octu
  • 75 dkg cukru
  • 3 łyżeczki sproszkowanego chili

Przygotowanie

  1. Ogórki myjemy i kroimy w słupki. Zasypujemy solą i zostawiamy na 6 godzin. Po tym czasie odlewamy z ogórków wodę. Ząbki czosnki kroimy na plasterki. Dokładamy do ogórków. Olej wlewamy do ogórków, dodajemy z chili. Troszeczku rozgrzewamy i polewamy ogórki. Nastepnie do tego samego rondellka wlewamy ocet i dosypujemy cukier. Zagotowujemy. Wlewamy do ogórków i zostawiamy na 15 godzin czasem mieszając. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy 5 minut ood czasu zawrzenia wody. Po tym czasie jeszcze zostawiamy w garnku okołon 15 minut.

Składniki
  • 3 kg ogórków
  • 7 łyżek soli
  • 2 główki czosnku
  • Zalewa; 1 i 1/2 szklanki octu
  • 75 dkg cukru
  • 3 łyżeczki sproszkowanego chili
Składniki