Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dodany seler daje im bardzo siekawy smak
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 342
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 249
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 79
...ale pyszny.
Odsłon: 342
Składniki
Warzywa pokroić w grubsza kostkę, zalać solanką na 3 godziny. (Solanka to 1 szklanka soli i wody tyle, żeby przykryła warzywa.) Odcedzić ( przez durszlak ) Do słoiczków włożyć po kilka ziarenek gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie i odcedzone warzywa.
Zalać gorącą zalewą przygotowaną z 5 szklanek wody, 2,5 szklanek cukru i 1,5 szklanki octu. Pasteryzować 2 – 3 minuty.