Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała do herbatki na zimę lub do mięs:)
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 107
Składniki
Owoce (wcześniej umyte) zagotować. Przetrzeć przez sitko. Przetarty sok wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Podałam przedział cukru od 0,5kg do 1kg, ponieważ niektórzy nie używają takich wynalazków jak Konfiturka. Dlatego wtedy musimy dać więcej cukru, który zagęści konfiturkę. Kiedy wszystko się zagotuje, odstawiamy, wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików. Zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Gotowe:)