Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta konfitura u mnie być musi każdego roku. Jest świetnym dodatkiem do mięs i ciast. Najbardziej smakują mi drożdżowe rogaliki z jej dodatkiem.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1137
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 273
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1137
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 273
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 80
Składniki
Jarzębinę dokładnie przebrać, oberwać ogonki i włożyć do zamrażarki na 24 godziny. Owoce po wyjęciu z zamrażarki wrzucić na dużą ilość gotującej się wody i gotować około 5 minut. Odsączyć. W garnku z grubym dnem rozmieszać wodę z cukrem. Doprowadzić do wrzenia i partiami wrzucać jarzębinę. Smażyć na wolnym ogniu około dwóch godzin aż konfitura stanie się szklista. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Przełożyć do słoiczków i pasteryzować 10 minut od chwili zagotowania się. Konfitura nadaje się do smażonych i duszonych mięs oraz do ciast.