Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 364
Składniki
Brzoskwinie zalać gorącą wodą i ściagnąć skórkę, usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w rondlu z szerokim dnem. Dusić chwilę, następnie zmiksować. Dosypać cukier, miód, dodać cynamon i goździki. Grzać ok. godzinę, mieszając od czasu do czasu. Wsypać zagęstnik ok. 15 minut przed zakończeniem podgrzewania. Pod koniec wlać sok z cytryny. Gorące powidło przekładać do czystych słoiczków. Słoiki odwracać dnem do góry. Smacznego.