Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna domowa konfitura z brzoskwiń...
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1820
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1820
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Brzoskwinie umyć i obrać ze skórki. Pokroić na mniejsze kawałki. Całość zasypać cukrem, dodać sok z cytryny i gotować na wolnym ogniu około 30min. pamiętając o częstym mieszaniu.
Konfiturę można zblenderować - ja właśnie tak zrobiłam ale chciałam aby pozostały niewielkie kawałki owoców. Dodać żel-fix i gotować jakieś 1-2min. Gorące przekładać do wyparzonych słoiczków i od razu zakręcać. Obrócić do góry dnem i pozostawić tak do wystudzenia. świetna do naleśników, racuszków... polecam. Smacznego!!