Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita, aromatyczna i rozgrzewająca konfitura. Idealna do herbaty.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 424
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1214
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 424
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1214
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Rabarbar obieramy i kroimy na około 2 - 3 centymetrowe fragmenty
Wyciskamy sok z połowy cytryny i łączymy ze sobą truskawki, rabarbar, cukier i wyciśnięty z cytryny sok, po czym mieszamy i odstawiamy, żeby cukier się rozpuścił a truskawki puściły sok.
Wstawiamy owoce na ogień i gotujemy do momentu aż truskawki będą się rozpadać, a rabarbar zmięknie i będzie dzielić się na pojedyncze włókna.
Zdejmujemy konfiturę z ognia i odstawiamy do przestygnięcia na noc. Następnego dnia wstawiamy na ogień i doprowadzamy do wrzenia.
Do gotującej się konfitury dodajemy imbir, i gotujemy do momentu, aż osiągnie odpowiednią konsystencję.
Gotową konfiturę przelewamy do słoików i odstawiamy przykryte do góry dnem do ostygnięcia. Konfitura jest gotowa.