Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do potraw (sosy, zupy, sałatki, surówki itp)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 431
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1285
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 431
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1285
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 54
Składniki
Wykonanie: Pomidory zalać wrzątkiem, po czym przelać zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić. Włożyć do garnka, zalać 3 łyżkami oliwy i rozgotować, następnie zmiksować. W innym garnku rozgrzać resztę oliwy, włożyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem i zeszklić. Dodać startą marchew, seler i pietruszkę i dusić do miękkości. Dodać pomidory, przyprawy do smaku i dusić jeszcze bardzo powoli przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Po koniec dodać posiekaną zieleninę i chwilę jeszcze podsmażyć. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować około 25 minut.