Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny kompot z rabarbaru do słoików polecam .
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Słoiki lub butelki i wieczka dokładnie umyć następnie zagotować w garnku wodę 4 litry i odstawić do ostudzenia
Rabarbar umyć i pokroić w kawałki i wkładać nie do pełna w słoiki i do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru i zalać przestudzoną gotowaną wodą i zakręcić .
Gotowe słoiki pasteryzuję 10 do 15 minut w garnku wyłożonym ściereczką w wodzie poziom ponad połowy słoików słoików .Po wykonanie zapraszam na film .