Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję prosty przepis na kompot z czerwonej porzeczki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 141
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1310
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1074
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 93
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 141
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1310
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1074
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 93
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
1. Sterylizuj słoiki w wygodny dla Ciebie sposób. 2. Umyj jagody. Napełnij słoiki jagodami. Na 1-litrowy słoik 300 gr. czerwonej porzeczki. 3. Wlej wodę do rondla, podpal i zagotuj (750 ml na 1 litr. słoik, mam 2 puszki-1,5 litra wody). 4. Dodaj cukier do wrzącej wody i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. 5. Napełniamy słoiki wrzącym syropem, przykrywamy pokrywkami i zwijamy słoiki. 6. Odwróć słoiki pokrywkami w dół i przykryj ciepłym kocem, aż całkowicie ostygną. Przechowywać w chłodnym miejscu. Smacznego!