Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z czarnej porzeczki na zimę.
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 558
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2086
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1380
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 395
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 558
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2086
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1380
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 395
Składniki
Porzeczki do kompotu wybieramy zdrowe i dojrzałe. Myjemy, obrywamy końcówki. Wymyte oczyszczone owoce wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.
Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 90 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!